Blog

CLASSIC LIST

blog-post.png

Οι καθημερινές μας δραστηριότητες, η έκθεση στον ήλιο και η εναλλαγή από κλιματιζόμενους σε μη κλιματιζόμενους χώρους, επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας, καθιστώντας αφυδατωμένη. Η αφυδάτωση της επιδερμίδας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ρυτίδων και στη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος

Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και νεανικό, το υαλουρονικό οξύ αποτελεί την ιδανική λύση.Το υαλουρονικό οξύ, ένα εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό που έχει τη μοναδική ικανότητα να δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του, αποτελεί την ιδανική φροντίδα για την επιδερμίδα μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Η μεσοθεραπεία BioPLEXR αναδεικνύεται ως η καλύτερη επιλογή για την ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία BioPLEXR;

Η BioPLEXR είναι μια προηγμένη θεραπεία που συνδυάζει τη βαθιά διαδερμική διείσδυση υαλουρονικού οξέoς και αμινοξέων, χωρίς τη χρήση βελονών, καθιστώντας την απόλυτα ανώδυνη και εύκολη. Με την καινοτόμο τεχνολογία PLEXR, πραγματοποιείται ένα απαλό plasma peeling που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, προετοιμάζοντας το δέρμα για την ενστάλαξη του υαλουρονικού οξέος που ακολουθεί.

Ποια είναι τα Οφέλη;

Βαθιά Ενυδάτωση: Το υαλουρονικό οξύ παρέχει άμεση και διαρκή ενυδάτωση, αναζωογονώντας την επιδερμίδα.

Λάμψη και Ελαστικότητα: Η διαδικασία ενισχύει τη φυσική λάμψη του δέρματος και αποκαθιστά τη σφριγηλότητά του, προσφέροντας ένα νεανικό και υγιές αποτέλεσμα.

Γρήγορη και Αποτελεσματική: Η θεραπεία απαιτεί ελάχιστο χρόνο και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, καθιστώντας την ιδανική για οποιοδήποτε γεγονός ή περίσταση.

Κατάλληλη για Όλες τις Εποχές: Η BioPLEXR προτείνεται για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

Πώς Γίνεται η Θεραπεία;

Αρχικό Βήμα: Ξεκινάμε με το plasma peeling για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Ενστάλαξη Υαλουρονικού: Ακολουθεί η ενστάλαξη του υαλουρονικού οξέος και των αμινοξέων, που διεισδύουν σε βάθος, προσφέροντας μια άμεση αίσθηση αναζωογόνησης.

Αποτέλεσμα: Μετά τη θεραπεία, το δέρμα σας θα δείχνει πιο λαμπερό και νεανικό, ενώ η σφριγηλότητα του θα είναι αποκατεστημένη.


epidrasi-alkoolis.png

Στις μέρες μας, η κατανάλωση αλκοολούχων σκευασμάτων αποτελεί ευρύτατα διαδεδομένη συνήθεια, αν και οι ρίζες της τοποθετούνται πολύ βαθιά στο χρόνο. Σύμφωνα με Αμερικανικές μελέτες τα 2/3 των Αμερικανών κατοίκων καταναλώνουν αλκοόλ και περίπου 14 εκατομμύρια πληρούν τα κριτήρια να χαρακτηριστούν αλκοολικοί. Είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η μέτρια κατανάλωση ωφελεί, ενώ η κατάχρηση βλάπτει, ας δούμε όμως αν αληθεύει κάτι τέτοιο, και τελικά ποια είναι η μέτρια και ποια η υπερβολική λήψη..

Μπορεί να μιλά κανείς για μέτρια ποσότητα όταν η ημερήσια κατανάλωση δεν υπερβαίνει το 1 ποτό για τις γυναίκες και 1-2 για τους άνδρες, ή αλλιώς 340gr μπύρας ,140gr κρασιού ή 45gr ποτού από απόσταξη. Γίνεται εύκολα κατανοητό αν ρίξει κανείς μια ματιά στον καθρέπτη ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους άλλους, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Φαίνεται λοιπόν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλης σχετίζεται με μείωση των καρδιαγγειακών συμβάντων, τόσο των στεφανιαίων συνδρόμων, όσο των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, της περιφερικής αγγειοπάθειας, αλλά και του αιφνιδίου θανάτου, σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 25%. Κι αυτό γιατί οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της αλκοόλης σε συνδυασμό με τις αναρίθμητες ουσίες που περιέχει ένα ποτό παρέχουν μια προστασία στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Προστασία που ενισχύεται από την επίδραση στο αγγειακό ενδοθήλιο, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης, στην ελάττωση της αρτηριακής πίεσης και που οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς τη χρησιμότητα της μέτριας λήψης αλκοόλης.

Στον αντίποδα, όταν η κατάσταση ξεφεύγει από τον όρο της μέτριας ποσότητας (και ας ξαναρίξουμε μια ματιά στον καθρέπτη) τα αποτελέσματα ακολουθούν την αποκαλούμενη καμπύλη J, και είναι ολέθρια. Η επαγόμενη από το αλκοόλ διατατική και αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια καθιστά νέους ακόμη ανθρώπους πρακτικά ανάπηρους, τους περιορίζει και τους καθορίζει τον τρόπο ζωής , αφού δρα απευθείας στο καρδιακό μυοκάρδιο και προκαλεί ίνωση και δυσλειτουργία του. Με μια σειρά άμεσων, αλλά και έμμεσων δράσεων, όπως ευθεία τοξική δράση, δράση τοξικών μεταβολιτών, αρρυθμιογένεση, πρόκληση και ευόδωση αρτηριακής υπέρτασης, έλλειψη ιχνοστοιχείων και απελευθέρωση τοξικών προσθέτων κυριολεκτικά μαστιγώνει το κολπικό και κοιλιακό μυοκάρδιο.

Επίσης, μέσω των πολλαπλών μεταβολιτών του, το αλκοόλ σε υπερβολικές ποσότητες αυξάνει τα κλάσματα της χοληστερόλης, προωθώντας με τον τρόπο αυτό τη θρομβογένεση, μέσω της επαγόμενης αγγειοσύσπασης αυξάνει την αρτηριακή πίεση και εισαγάγει την καρδιά σε έναν φαύλο κύκλο αυξημένων απαιτήσεων και αναγκών. Αποτέλεσμα, η διατατικού τύπου αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια, μια κατάσταση δραματική που σε τίποτα δεν διαφέρει από μια αναπηρία μετά από ένα εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Από μελέτες που έχουν διεξαχθεί έχει διαφανεί ότι η κατανάλωση αλκοόλης δεν διαφέρει ιδιαίτερα ανάλογα με το είδος ποτού, είναι καλύτερα δε να συνοδεύει το γεύμα. Είναι πιθανό ότι το κόκκινο κρασί υπερέχει σε καρδιοπροστασία, ωστόσο το όφελος σε σχέση με άλλα ποτά δεν φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο.

Συνοψίζοντας, η κατάχρηση αλκοόλης είναι μια συνήθεια καταστροφική, τη στιγμή που η ήπια χρήση της φαίνεται να έχει μια κάποια προστατευτική δράση, όμως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η λήψη της εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διατροφικών και υγιεινών παρεμβάσεων που περιλαμβάνουν καλή διατροφή, άσκηση, ψυχική και σωματική ευεξία!

Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος
Καρδιολόγος


Καρδιοχειρουργικό.png

Η ουρική αρθρίτιδα αποτελεί μια μορφή αρθρίτιδας και ανήκει στις μυοσκελετικές ασθένειες. Οφείλεται στην εναπόθεση κρυστάλλων στις αρθρώσεις λόγω αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος στο αίμα (υπερουριχαιμία).


Copyright 2024 L-Medical Powered by Focus On Web