Κοντινοί προορισμοί

Το Λουτράκι, εκτός από θαυμάσιος τουριστικός προορισμός, αποτελεί και την αφετηρία για μικρές ημερήσιες εκδρομές σε διάφορους κοντινούς προορισμούς με ιδιαίτερο αρχαιολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, το Ναύπλιο, η Ολυμπία αλλά και οι Δελφοί.

Ισθμός: Απόσταση από Λουτράκι – 5 χλμ

Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο – πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

Η διώρυγα κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346 μ. Το πλάτος της στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6 μ. και στο βυθό της 21,3 μ., ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8 μ. Ο συνολικός όγκος των χωμάτων που εξορύχτηκαν για την κατασκευή της έφθασε τα 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ (λινκ για τη σελίδα του Ισθμού)

Ακροκόρινθος: Απόσταση από Λουτράκι – 18 χλμ
 
Μέσα από τα τείχη της Ακροκορίνθου, θα βρείτε όλα τα σημάδια της πολύπαθης ιστορίας της. Στην αρχαία Ελλάδα εδώ λατρευόταν η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα. Τα μεγάλα τείχη, που υψώθηκαν στο βράχο, έδωσαν τέλος στη ρομαντική του υπόσταση. Φονικές μάχες, πολιορκίες και δεκάδες θρύλοι έγραψαν την ιστορία της Ακροκορίνθου στους επόμενους αιώνες. Σήμερα, οι πολεμικές ιαχές έχουν σωπάσει, ο θρύλος όμως είναι ακόμη ζωντανός στην ατμόσφαιρα.

Μυκήνες: Απόσταση από Λουτράκι – 46 χλμ

Εδώ η ιστορία δίνει ισχυρό «παρών». Αρχαία Ελλάδα. Οι «πολύχρυσες Μυκήνες» του Ομήρου. Το πιο σημαντικό και πλούσιο ανακτορικό κέντρο της ύστερης εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα είχε έδρα του την Πελοπόννησο. Ιδρυτής τους, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Περσέας, ο γιος του Δία και της Δανάης. Ο μύθος των Κυκλώπων και η ιστορία της ανακάλυψης του λεγόμενου «προσωπείου του Αγαμέμνονα» από τον Σλήμαν θα σας μαγέψουν. Όπως και η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Και φυσικά, ένας από τους μεγαλύτερους και τελειότερους τάφους που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών: Ο θολωτός τάφος του βασιλιά Αγαμέμνονα.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Απόσταση από Λουτράκι – 69χλμ

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και αξιοθέατο παγκόσμιου βεληνεκούς του σύγχρονου κόσμου: το περίφημο θέατρο στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου. Συνδυάζει την τέλεια ακουστική, την κομψότητα και τις συμμετρικές αναλογίες. Κατασκευάστηκε γύρω στο 340 – 330 π.Χ., για να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις οι ασθενείς του Ασκληπιείου και ήταν σε χρήση τουλάχιστον έως τον 3ο αι. μ.Χ. Στο άνω διάζωμα του αρχαίου θεάτρου αγναντεύετε το μεθυστικό ανάγλυφο του ορίζοντα. Γαλήνη. Κατανοείτε γιατί οι αρχαίοι επέλεξαν αυτόν τον τόπο για την ανέγερση του πιο φημισμένου Ασκληπιείου. Αφήνετε το βλέμμα να χαμηλώσει. Οι κερκίδες, τα εδώλια, η ορχήστρα και το σκηνικό οικοδόμημα. Ναι, είναι το ωραιότερο ανοιχτό αρχαίο θέατρο του κόσμου – το μέρος όπου γεννήθηκε η ψυχαγωγία (<αγωγή ψυχής), καθότι το θέατρο φτιάχτηκε με σκοπό τη διασκέδαση και τη θεραπεία των ασθενών.

Ένα αρχαίο θέατρο που παραμένει «ζωντανό». Από το 1955 συγκλονιστικές παραστάσεις αρχαίου δράματος βρίσκουν τη φυσική θέση τους σε αυτό. Είτε τη συνδυάσετε με την παρακολούθηση κάποιας παράστασης είτε όχι, η περιήγηση σε αυτόν τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο συνιστά, ακόμη και σήμερα, θεραπεία ψυχής και σώματος. Ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco που αξίζει να επισκεφτείτε.

Ναύπλιο: Απόσταση από Λουτράκι – 70 χλμ

Ατενίζετε από ψηλά το Ναύπλιο. Κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Μια πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, όπου θα θέλετε να μείνετε για πάντα.

Ακρόπολη: Απόσταση από Λουτράκι – 80 χλμ

Αιώνες ολόκληροι χωρίζουν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από την πόλη που πάλλεται στα πόδια του, ολοζώντανη, πάντα γεμάτη κίνηση. Κι όμως μια ξεχωριστή μοίρα, μια αδιάσπαστη ιστορία ανθρώπινης ζωής και δημιουργίας τον ενώνουν μαζί της για πάντα. Η Ακρόπολη και η Αθήνα. Ο αττικός ουρανός και ο Παρθενώνας που μοιάζει πάντα έτοιμος να απογειωθεί. Εικόνες που αποτυπώνονται όχι στη μνήμη, αλλά στην ψυχή. Από εδώ άρχισαν όλα: η Φιλοσοφία, η Δημοκρατία, οι Θετικές Επιστήμες και το Θέατρο. Το σύμπλεγμα των ναών, των ιερών και των περισσότερων ερειπίων που αντικρίζει κανείς πάνω στην Ακρόπολη, ταυτίζονται με τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, τον 5ο αι. π.Χ., αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Η Ακρόπολη συγκαταλέγεται από το 1987 στη λίστα των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Σούνιο: Απόσταση από Λουτράκι – 146 χλμ

Σττο νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής, θα συναντήστε το Σούνιο, όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε το ναό του Ποσειδώνα – από τα σημαντικότερα ιερά του αρχαίου κόσμου και σπουδαιότερα αξιοθέατα της Αθήνας. Η ενέργεια της τοποθεσίας είναι μοναδική και έχει εμπνεύσει μύθους κατά την αρχαιότητα. Από εδώ πήδηξε ο βασιλιάς Αιγαίας, νομίζοντας λανθασμένα ότι έχασε το μοναχογιό του Θησέα από τον φοβερό Μινώταυρο μέσα στον Λαβύρινθο. Και από εδώ κάθε απόγευμα οι πορτοκαλί αχτίδες του ήλιου, που δύει, παίζουν κρυφτό ανάμεσα στα μάρμαρα και φωτίζουν λωρίδες της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σας.

Αρχαία Ολυμπία: Απόσταση από Λουτράκι – 169 χλμ

Μια επίσκεψη στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ποτέ δεν είναι αρκετή. Το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού δεν σταματά  να εντυπωσιάζει. Σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου θα λατρέψετε και εσείς τον πατέρα των θεών, Δία. Θα φανταστείτε να υψώνεται επιβλητικό μπροστά σας ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία ύψους 13,5 μέτρων, φιλοτεχνημένο από τον Φειδία. Με δέος θα αντικρίσετε τον περίφημο Ερμή του Πραξιτέλη. Θα αισθανθείτε την αίγλη, τη δόξα και τη σοφία ενός πολιτισμού που μάγεψε τον κόσμο όλο και θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στη γραμμή εκκίνησης για ένα ταξίδι πίσω στην ιστορία, στο μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας.

Δελφοί: Απόσταση από Λουτράκι – 202 χλμ

Στους Δελφούς θα βιώσετε την αρμονία που δένει ανθρώπους και θεούς. Το μεγαλείο και η γαλήνη του δελφικού τοπίου δεν χωρά σε φωτογραφίες. Τα συναισθήματα, που γεννά ο ιερός χώρος, δεν περιγράφονται με λέξεις. Στους Δελφούς συναντήθηκαν οι αετοί που έστειλε ο Δίας, για να υποδείξουν τον «ομφαλό της γης». Σε αυτή τη γωνιά της Κεντρικής Ελλάδας ίδρυσε ο θεός Απόλλωνας το ιερό του, σκοτώνοντας τον δράκοντα Πύθωνα.

Εδώ υπήρξε το πιο ονομαστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Το Δελφικό τοπίο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1972, και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών είναι ένα δώρο της Ελλάδας προς την ανθρωπότητα. Εδώ θα υποκλιθείτε σε ό,τι έφτιαξαν άνθρωποι και φύση μαζί, δημιουργήματα υπεράνω τόπου και χρόνου. Θα ανακαλύψετε τον βαθύτερο εαυτό σας, θα νιώσετε τη δύναμη των ανθρώπων και την ενέργεια των θεών. Και θα φύγετε με τους δικούς σας χρησμούς.

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε το δικό σας ταξίδι στην ιστορία, με αφετηρία το Λουτράκι!

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό μας κέντρο 27440 26400, είτε να συμπληρώσετε την Online φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Ωράριο

Δευτ. – Παρ: 07:00-21:00
Σάββατο: 8.00 – 14.00
Κυριακή: Κλειστά

Επικοινωνία

Ιδιωτικό Πολυιατρείο Λουτρακίου

Πληροφορίες

© Copyright 2022 L-Medical Powered by Focus On Web